4. Augusta 2022.

Paprikovac dobija prvu osnovnu školu

Big Portal

“Ministarstvo prosvjete i kulture RS zaduženo je da pokrene proceduru potrebnu za obezbjeđivanje idejnog rješenja za izgradnju ove škole na Paprikovcu prema lokaciji koja je definisana Regulacionim planom”, saopštili su iz Vlade.

Kako su naveli, planirano je da ova devetorazredna škola obuhvati površinu od 6.600 metara kvadratnih, te da obezbijedi kapacitet za školovanje 450 budućih osnovaca.

“Po osnovu prijedloga projektnog zadatka u planu je da ova škola ima dvije suterenske etaže, odnosno prizemlje i dva sprata, uključujući fiskulturnu salu, školsko dvorište, igralište, zelene površine, kao i drugi sadržaj”, istakli su iz Vlade Republike Srpske.

Kako je za “Nezavisne” kazao Nenad Račić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Paprikovac, ovo naselje se brzo širi i razvija, te mu je ova škola neophodna.

“Mi nikad nismo imali osnovnu školu iako Paprikovac trenutno broji blizu 15.000 stanovnika”, kazao je Račić.

Prema njegovim riječima, početak radova očekuju do kraja ove godine, a nada se boljim uslovima života stanovnika ovog naselja.

“Ovo će poboljšati život stanovnika s obzirom na to da naša djeca idu u školu u Novoj varoši, koja je udaljena nekoliko kilometara od njihovih kuća. Ovo je dosta i opasno kada se radi o maloj djeci, koja do škole moraju pješačiti preko pasarele na tranzitu”, zaključuje Račić.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare