11. Novembra 2021.

Paprike punjene pasuljem i kinoom

Big Portal

Sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

1 mrkva

1 paradajz

1 konzerva pasulja u paradajz sosu

1/2 šolje (od 200 ml) kinoe

maslinovo ulje

so, biber

peršun

5 paprika (babura)

Paprike punjene pasuljem i kinoom

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati isjeckan crni i bijeli luk, dodati sjeckanu mrkvu i poslije 10 minuta oljušten i isjeckan paradajz i pasulj sa sosom iz konzerve, dinstati još pet minuta. Kinou dobro oprati, dodati povrću i doliti oko 100 ml vode i pustiti da krčka 10-15 minuta. Na kraju začiniti po ukusu. Paprike izdubiti, puniti nadjevom pa poredati u vatrostalnu posudu. Sipati malo vode na dno posude i ubaciti na pečenje na 200°C 30 minuta.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare