Paprike punjene pasuljem i kinoom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Paprike punjene pasuljem i kinoom

Paprike ne moramo uvijek da budu s mesom, a ovo je naš prijedlog za malo drugačije punjenje.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

2 čena bijelog luka

1 mrkva

1 paradajz

1 konzerva pasulja u paradajz sosu

1/2 šolje (od 200 ml) kinoe

maslinovo ulje

so, biber

peršun

5 paprika (babura)

Paprike punjene pasuljem i kinoom

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati isjeckan crni i bijeli luk, dodati sjeckanu mrkvu i poslije 10 minuta oljušten i isjeckan paradajz i pasulj sa sosom iz konzerve, dinstati još pet minuta. Kinou dobro oprati, dodati povrću i doliti oko 100 ml vode i pustiti da krčka 10-15 minuta. Na kraju začiniti po ukusu. Paprike izdubiti, puniti nadjevom pa poredati u vatrostalnu posudu. Sipati malo vode na dno posude i ubaciti na pečenje na 200°C 30 minuta.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Humus: Najzdraviji namaz na svijetu

Vanja A

Ova domaća maska spas je za masnu kožu

Vanja A

Varivo s kupusom

Vanja A

Ostavite komentar