16. Novembra 2022.

“Pao” dogovor? Biće saopšteno

Big Portal

Prema pisanju albanskog medija, Kosovo je prihvatilo da odloži rok za preregistraciju vozila, prenosi Sputnjik.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj rekao je da pronalaženje rešenja za pitanje registarskih tablica pre 21. novembra nema alternativu.

“Kosovska strana pristala da odloži odluku o registarskim tablicama nakon dugotrajnih zahteva Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, ali je za ovo objavljivanje zatražila garanciju od svojih partnera”, navodi medij iz Tirine.

Kako se dodaje, trenutno se traže modaliteti kako bi Srbi sa Kosova mogli da budu vraćeni u institucije, koje su napustili na demonstrativan način, nakon što se nisu složili sa odlukom o registarskim tablicama, koja je predviđala opomene, novčane kazne i promenu tablica, prenosi Kosovo onlajn.

“Biće teško pronaći rešenja za one koji su napustili svoje političke funkcije, poput poslanika i gradonačelnika četiri opštine na severu, ali ne toliko teško za administraciju, policiju, pravosuđe”, navodi se u tekstu.

Centralna izborna komisija Kosova je povodom toga donela odluku da zameni deset poslanika Srpske liste u ostavci.

CIK je prošlog utorka prihvatio zahtev predsednice Kosova Vjose Osmani za imenovanje lica za zamenu upražnjenih mesta zbog ostavke poslanika Srpske liste.

Isto tako, Osmani je, nakon sastanka sa predstavnicima političkih stranaka, saopštila da su 18 decembar odredili kao datum izbora u četiri opštine na severu.

Od 5. novembra, Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potoku i Zvečani su bez gradonačelnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare