Panika u Hrvatskoj: I ono malo gostiju masovno otkazuje rezervacije u Hrvatskoj - BIGportal.ba
Region Vijesti

Panika u Hrvatskoj: I ono malo gostiju masovno otkazuje rezervacije u Hrvatskoj

Ovogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj nikako da konačno započne barem solidnim rezervacijama i najavama dolazaka, što stvara nervozu kod turističkih radnika u susjednoj Hrvatskoj.

Potencijalni putnici još kalkulišu, odgađaju odluku i čekaju na nova uputstva i pravila ponašanja u vezi sa epidemiološkom situacijom u Evropskoj uniji. Sudeći prema trenutnom stanju rezervacija na polovini juna, izgleda da turistički radnici imaju manje slobodnog mjesta za 2021. nego za mjesece koji tek dolaze u ovoj godini.

Naime, gosti koji su trebali doći na odmor u Hrvatsku u maju, junu, pa i u dijelu jula, uglavnom otkazuju dolazak uz mogućnost da rezervaciju prebace za sljedeću godinu, što im domaćini odobravaju. Zato je trenutni buking za 2021. godinu kod mnogih porodičnih iznajmljivača, ali i u nekim hotelima i nautičkom čarteru, bolji za ljeto 2021. nego za ovogodišnju “špicu” sezone.

Zadnji čas

-Nikada čudnijeg stanja prodaje u hotelima nego ove godine. Ovdje ne pomaže nikakva strategija ni plan, mijenjamo ih svakodnevno, prilagođavamo se pojedinim tržištima, ali uzalud. Dnevno nam zna stići i po stotinu novih rezervacija i baš kad pomislimo da je krenulo, u isto vrijeme dođe toliko otkaza dolazaka. I sada vi budite pametni i planirajte nešto. Sada smo na 25 odsto rezervacija u odnosu na prošlu godinu, s tim da će sigurno biti i storniranja. Na tržištu je ovog trenutka jedino pravilo čekati i samo čekati. Zato će se sve događati u “last minute” prodaji, a to je neizvjesnost do posljednjeg trenutka. Ako uspijemo da napravimo 20-30 odsto od prošlogodišnjeg prometa, bićemo prezadovoljni – kaže za Slobodnu Dalmaciju direktor prodaje velike hotelske kuće u Dalmaciji.

SB

Danas objavljeno

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS

Vanja A

Dodik: Srpska će uspostaviti agenciju za lijekove

Vanja A

Ostavite komentar