Panika i evakuacija četiri zgrade Fejsbuka, "stigao" sarin - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Panika i evakuacija četiri zgrade Fejsbuka, “stigao” sarin

Kompanija Fejsbuk evakuisala je u ponedeljak zaposlene iz četiri svoje zgrade zbog sumnje da je dvoje njihovih kolega bilo izloženo nervnom gasu sarinu. Sarin je, kako se sumnjalo, bio upakovan u poštanskoj pošiljci adresiranoj na sedište kompanije u Silikonskoj dolini. Džon Džonson, predstavnik vatrogasnih službi iz kaliforniijskog grada Menlo Park…

Kompanija Fejsbuk evakuisala je u ponedeljak zaposlene iz četiri svoje zgrade zbog sumnje da je dvoje njihovih kolega bilo izloženo nervnom gasu sarinu.

Sarin je, kako se sumnjalo, bio upakovan u poštanskoj pošiljci adresiranoj na sedište kompanije u Silikonskoj dolini.

Džon Džonson, predstavnik vatrogasnih službi iz kaliforniijskog grada Menlo Park gde se nalazi sedište društvenog medija, rekao je da zaposleni koji su bili izloženi sumnjivom paketu za sada ne pokazuju nikakve simptome, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, kompanija svakodnevno testira svu poštu zbog mogućeg prisustva neželjenih materija, a nakon što je otkriveno da je jedna pošiljka sumnjiva, pokrenuta je standardna procedura.

Portparol kompanije Entoni Harison rekao je da su po otkrivanju sumnjive pošiljke evakuisane četiri zgrade Fejsbuka, kao i da policija trenutno sprovodi istragu.

Za sada su, kako je dodao, tri od četiri evakuisane zgrade detaljno pretražene i dato je zeleno svetlo da se u njih vrate zaposleni.

Dugotrajna izloženost moćnom bojnom otrovu sarinu, koji se koristi i kao hemijsko oružje, može biti fatalna.

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar