13. Marta 2020.

“Pandemija virusa pokriva biološki rat sa ekonomskim ciljevima”

Big Portal

Cilj je jasan – staviti izabrane zemlje u karantin, smanjiti proizvodnju i time pokrenuti lanac slabosti, koji vodi u recesiju i nemogućnost plaćanja dugova, tvrdi Lovrinović, a prenosi portal “Paraf”.

“U prvom talasu virus je napao Kineze, a u drugom Italijane. Mnoge druge nije ni dotakao – poput Turaka, na primjer”, navodi on i napominje da je virus od mnogih autoriteta predstavljen kao globalna opasnost, ali očito sa selektivnim djelovanjem.

Proteklih sedmica bilo je vrijeme redovnog gripa, odnosno redovnog virusa od kog, zbog velikog broj oboljelih, uvijek ima određeni broj sa smrtnim ishodom.

Na pitanja “zašto Kinezi, zašto Italijani i kako to da virusa korona nema u većoj mjeri u Rusiji ili SAD” on dogovara:

“Moglo bi se reći da je došlo vrijeme biološkog rata kada se virus uz snažnu podršku medija koristi za određene geopolitičke ciljeve. Amerika, i dalje kao svjetski lider, najviše je ugrožena upravo od Kineza koji su, usput rečeno, ekonomski nastradali, ali su i dobili dio kolača, u padu domaćih dionica čiji su vlasnici bili stranci, a koje su Kinezi brzo pokupovali”, navodi Lovrinović.

On smatra da je Italija “idealna meta za destabilizaciju EU, jer je prezadužena, jednom nogom u recesiji i ako se ona zaljulja, zaljuljaće se čitava EU”.

“Ako se ova situacija nastavi, Italija bi zaista mogla biti okidač za novu veliku krizu, prije svega EU, a potom i daleko šire”, upozorava hrvatski ekonomista i političar.

Dok naučna zajednica traga za vakcinom uz asistenciju farmaceutske industrije, koja će od toga najviše profitirati, virus sa selektivnim djelovanjem “odrađuje svoje”, smatra Lovrinović i zaključuje:

“Ono što je novo i fascinantno jeste to da vidimo koja je moć medija i propagande, koji su stanju da čitave regije i države stave u karantin, da ne kažemo – u farmu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare