9. Novembra 2022.

Pandemija je Magdolni omogućila dovoljno vremena da radi ono što voli – izrađuje mozaike

Big Portal

Nepredviđene okolnosti nekoga podstaknu da ne čeka. Magdolna Klinec na Tisi kod Temerina za vreme pandemije počela je ukrašavajući svoju ogradu mozaicima, potom je izrađivala umetničke predmete, a onda su stigle i mnoge nagrade.

Svi koji prođu obalom Tise, ne mogu da ne primete mozaike koje, u svojoj vikendici, stvara Magdolna Klinec. Ona godinama slika, izrađuje različite umetničke predmete, a sve je, kaže počelo, kada je za vreme korone, konačno imala dovoljno vremena da radi ono što najviše voli.

vala umetničke predmete, a onda su stigle i mnoge nagrade.

„Ja sam stalno se bavila nekim kreativnim stvarima. Slikala sam na staklu, porcelanu, jajima. Svašta nešto sam radila. I onda ova terasa mi je baš bila onako nekako ružna, betonska., a mi tu provodimo puno vremena. I stalno sam razmišljala kako da mi to ulepšamo”, rekla je Magdolna Klinec, mozaik na Tisi.

Motivi su uglavnom iz prirode, životinje, biljke. Voli Tisu, tu stvara, provodi vreme sa porodicom, a često i pliva sa prijateljicama. Mnogi žele da im nešto nacrta ili napravi.

„Ne bih mogla da zamislim život da nešto ne stvaram. Leti ovo radim, a zimi ako dolazimo ovde, onda donosim platno pa slikam. Kad neko dođe i nešto naruči moram da zamislim kako ću to da uradim, a kada dođem do rešenja radujem se. Kada uradim zadovoljna sam, duša mi je ispunjena. Dođe mušterija, pa vidim i po njoj da je sretna i da joj se dopada. Kada taj neko ode u inostranstvo pa mi prenese utiske kada se vrati, kako da ne budem srećna”, rekla je Magdolna Klinec.

Dobila je mnoge nagrade, a najveće priznanje joj je što su njeni keramički radovi deo protokolarnih poklona Mađarske.

RTSmagazin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare