Pančev o regionalnoj ligi: Dobra ideja - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Pančev o regionalnoj ligi: Dobra ideja

Legendarni Darko Pančev smatra da je osnivanje regionalne lige u fudbalu dobra ideja.

Ovakav format takmičenja već postoji u drugim ekipnim sportovima, ali ne i u fudbalu.

Najveći problem bili bi navijači i potencijalni neredi kada se sastanu klubovi iz različitih republika nekadašnje Jugoslavije.

“I dalje tvrdim da je to dobra ideja. Dali ste primer nereda na utakmicama Zvezde i Partizana. To je tačno, bilo je problema, ali isti ti problemi se događaju kad u Hrvatskoj igraju Dinamo i Hajduk, zar ne? BBB i Torcida, Grobari i Delije, te navijačke grupe su iste nacionalnosti i međusobno se tuku. Kako mogu bez problema zajedno da igraju košarkaši, rukometaši, vaterpolisti? Zašto oni mogu, a fudbaleri ne mogu? U karijeri sam prošao sve omladinske selekcije u bivšoj Jugoslaviji i igrao za A selekciju. Igrao sam sa Slovencima, Srbima, Hrvatima, Crnogorcima, Albancima, Bosancima“, rekao je Pančev.

Pančev se u intervjuu za “Indeks” prisetio i dolaska u Crvenu zvezdu 1988. godine.

“Džajić je gradio novu ekipu i doveo je puno talentovanih mladih igrača, među ostalima i mene. Želeo sam da napredujem i prihvatio sam ponudu. Da, istina je da su me tražili Hajduk, Dinamo i Partizan, čak su mi nudili i bolje uslove od Zvezde, najpre Hajduk, ali bio sam navijač Zvezde i dao sam reč Džajiću. Mislim da sam doneo dobru odluku. Biti prvak Evrope sa Zvezdom je neverovatna stvar i bio je to dokaz da je jugoslovenski fudbal tada bio na visokom nivou. Biti prvak Evrope s Realom, Bajernom, Milanom ili Barselonom je takođe velika stvar, ali to se od tih klubova očekivalo. No kad Zvezda i Steaua postanu prvaci Evrope, onda je to nešto posebno“, dodao je Pančev.

Darko će navijati za Srbiju i Hrvatsku na Mundijalu u Kataru.

“Ovo Svetsko prvenstvo će biti atipično i one reprezentacije koje se najbolje adaptiraju na neobične uslove koje ćemo imati u Kataru proći će najbolje. Hrvatska i Srbija imaju odlične reprezentacije i ako budu dovoljno motivisane, mogu očekivati dobar, ako ne i odličan rezultat. U svakom slučaju, navijaćemo za njih i nadati se najboljem”, zaključio je Pančev.

Danas objavljeno

Milojević: Teo je sklonjen kao i Šćepanović 2002.

Vanja A

FIFA: Ništa od duela Brazila i Argentine

Vanja A

Kecmanović “okrenuo” šampiona Montreala na startu

Vanja A

Ostavite komentar