Palo pola tone skanka u akciji “Tebra” - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Palo pola tone skanka u akciji “Tebra”

U operaciji kodnog naziva “Tebra” na području mjesta Gabela Polje, opština Čapljina, zaplijenjeno je oko pola tone skanka čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže iznos veći od dva miliona evra, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Lokacija na kojoj je pronađena droga rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je sprovedena akcija, saopšteno je iz te pravosudne institucije.

Ova pljenidba velike količine droge nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za sprovođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji krijumčare drogu sa područja Albanije, preko Crne Gore, u BiH radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU, ističe se u saopštenju.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže iznos veći od dva miliona evra.

Ovo je jedna u nizu pljenidbi opojne droge u količinama od više stotina kilograma, koje su realizovane u proteklih nešto više od godinu dana, navode iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga, ističe se u saopštenju.

AGENCIJE

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar