4. Juna 2019.

Palmer u Banjaluci polovinom juna

Big Portal

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer sredinom juna doći će u BiH, a tada će posjetiti i Banjaluku, otkriva za Insajder ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak, koji se juče u Vašingtonu između ostalog sastao i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, za naš portal kaže da su glavne teme razgovora sa Palmerom bile u vezi s političkom situacijom u BiH, ali da su se dotakli i situacije u regionu, s posebnim naglaskom na takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH.

  • Palmer dobro poznaje i razumije situaciju kod nas i očigledno je da su SAD veoma zainteresovane za napredak BiH i regiona. Palmer će prilikom sljedećeg dolaska u BiH, kada bude zasjedao Savjet za implementaciju mira (PIC), posjetiti i Banjaluku i dogovorili smo se da tada nastavimo razgovor – kaže Crnadak.

On, između ostalog, ističe da smatra kako je važno to što će zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD prvi put posjetiti Banjaluku i sjedište institucija Republike Srpske.

  • Smatram da u Republici Srpskoj treba da nastavimo razvijati i dograđivati odnose sa Amerikom. Republika Srpska u ovom trenutku nema nijedan razlog da Vašington doživljava neprijateljski. Naprotiv, pored glavnog prioriteta, evropskih integracija, jedna od suštinskih stvari na međunarodnoj sceni za Republiku Srpsku treba da bude i partnerstvo sa SAD – ističe Crnadak.

(Insajder.in)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare