Palmer stiže u Sarajevo - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Palmer stiže u Sarajevo

Specijalni izaslanik američkog State Departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer stiže u posjetu Sarajevu.

“Dnevni avaz” prenosi da će Palmer u BiH stići iz Brisela, gdje je obavio niz razgovora s evropskim zvaničnicima, ali i s regionalnim igračima poput srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Kako je “Avazu” potvrđeno iz više izvora, Palmer će u Sarajevu imati više važnih političkih susreta, uključujući i razgovore s političkim liderima i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U srijedu će Trumpov specijalni izaslanik imati susret sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH, i Radovanom Viškovićem, premijerom Republike Srpske.

Osim toga, očekuje se da će Palmer imati i više direktnih kontakata s ključnim političkim akterima i to posebno nakon značajnih događaja u cijeloj regiji. To se posebno odnosi na sporazum koji je u Bijeloj kući potpisan između srbijanskog predsjednika Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija.

Danas objavljeno

Dačić: Fajon sama sebe diskvalifikovala

D V

Kon: Mjere neće biti ublažene

D V

“Iran da poštuje odredbe sporazuma ako želi povratak SAD”

D V

Ostavite komentar