Palmer otkriva Bajdenov pristup prema Balkanu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Palmer otkriva Bajdenov pristup prema Balkanu

Administracija novoizabranog predsjednika Bajdena i dalje će imati isti pristup Balkanu, “stabilan i kontinuiran”, kao i sve prethodne administracije, rekao je Palmer.

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da od nove kosovske vlade formirane nakon izbora sledećeg mjeseca očekuje da “procijeni pristup dijalogu” sa Beogradom.

Palmer je u intervjuu Radioteleviziji Albanije rekao da će administracija novoizabranog predsjednika Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, “stabilan i kontinuiran”, kao i sve prethodne administracije.

SAD pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i da će joj biti partner”, dodao je Palmer i od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.

“Bićemo dobar partner ovoj vladi kao i prethodnim vladama na Kosovu. Vjerujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore. Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji”, neveo je Palmer.

Vjeruje takođe da treba procjena pristupa Prištine u vezi sa dijalogom sa Beogradom.

(RTS)

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar