Palmer: Dijalog između Prištine i Beograda nastaviti prije izbora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Palmer: Dijalog između Prištine i Beograda nastaviti prije izbora

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer rekao je da bi Beograd i Priština za pregovarački sto trebalo da se vrate prije lokalnih izbora u Srbiji najavljenih za proljeće iduće godine. – Izbori su u Srbiji, vjerovatno, sljedećeg proljeća i važno je da se pregovori nastave prije, jer izborni ciklus…

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer rekao je da bi Beograd i Priština za pregovarački sto trebalo da se vrate prije lokalnih izbora u Srbiji najavljenih za proljeće iduće godine.

– Izbori su u Srbiji, vjerovatno, sljedećeg proljeća i važno je da se pregovori nastave prije, jer izborni ciklus to otežava – rekao je Palmer za BBC na srpskom.

On je poručio da treba ukinuti takse koje je samoproglašeno Kosovo uvelo na proizvode iz Srbije i BiH i nastaviti dijalog.

Palmer je rekao da format pregovora Beograda i Prištine uz posredovanje EU, vjerovatno, neće biti mijenjan i da Vašington ni na koji način nije uticao na odgađanje sastanka u Parizu.
– Amerika podržava taj proces, mi nismo dio pregovora, ali podržavamo dijalog koji predvodi EU od samog početka – naveo je Palmer.

On je dodao da su predstavnici SAD objema stranama saopštili stavove Vašingtona i da rade sa svim značajnim političkim predstavnicima i u Beogradu i Prištini.

– Ohrabrujemo vlasti u Prištini da urade ono što je neophodno za nastavak dijaloga, kao što i sa vlastima u Beogradu razgovaramo o parametrima dogovora – rekao je Palmer.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar