19. Januara 2021.

“PALI” TOKOM KONTROLE SAOBRAĆAJA Šta su opasni kriminalci iz Hrvatske radili u Srpskoj

Big Portal

Prema našim saznanjima, uhapšeni su Filip Kalnak i Mijo Čabraja iz Poreča u Hrvatskoj.

Otkriveni su prilikom redovne kontrole saobraćaja.

– Policija je u Vidovdanskoj ulici u nedjelju oko 13.30 zaustavila automobil „BMW“ hrvatskih registarskih oznaka. Tokom kontrole utvrđeno je da je vozilo iznajmljeno iz rentakar agencije iz Hrvatske – kaže izvor Srpskainfo.

Provjera

Dodaje da je policija zatim kontrolisala vozača i suvozača koji su se nalazili u vozilu, a ubrzo su došli do informacija da se radi o veoma opasnim osobama.

– Tokom provjere podataka, policajci su utvrdili da se u vozilu nalaze Kalnak i Čabraja, te da je za njima raspisana međunarodna Interpolova potjernica.  Odmah nakon toga oni su uhapšeni i privedeni u policijske prostorije – kaže naš sagovornik.

Da su u Banjaluci uhapšeni kriminalci iz Hrvatske potvrdila nam je i portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Pljačke

Ona je pojasnila, navodeći inicijale uhapšenih, da je policija kontrolisala automobil marke BMW, kojim je upravljao Kalnak, a kao suvozač u vozilu je bio Čabraja.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Čabraja

– Nakon što je utvrđeno da je za njima raspisana međunarodna potjernica oni su uhapšeni i nakon kriminalističke obrade biće predati Terenskom centru za strance – Banjaluka – pojasnila je Mučibabićeva.

Pošto je riječ o osobama koje se povezuju s teškim krivičnim djelima u Hrvatskoj, svakako će se provjeriti da li su oni i na području Republike Srpske počinili možda neka krivična djela.

– Inspektori će provjeriti da li se ove osobe mogu povezati s nekim nerasvijetljenim pljačkama na području Srpske. Moguće je da su i došli kod nas kako bi nešto opljačkali, jer se radi o osobama koji se tim „poslovima“ bave već godinama – ističe izvor Srpskainfo.

Poreč

Prema pisanju hrvatskih portala, oni se mogu dovesti u vezu s veoma teškim i velikim pljačkama.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u pljački tržnog centra „Kaufland“  u septembru 2015. godine u Poreču. Tada su dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika u večernjim časovima provalili u tržni centar, tako što su obili vrata na prostorijama magacina. U krađi ih je zatekao čuvar. Oni su mu zaprijetili oružjem, nakon čega su ukrali veću količinu novca i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Godinu kasnije jedan od njih je učestvovao i u pljački vlasnika ugostiteljskog preduzeća „Jadran“ u Poreču. Dva razbojnika su tada sačekala da on izađe iz svog automobila, prišli su i napali ga. Tom prilikom nanijeli su mu teške povrede, a povrijeđena je i vlasnikova kćerka, koja je pokušala da spase oca. Razbojnici su od njih ukrali ranac u kojem je bilo ukupno 1.591.972 kune (oko 412.000 KM).

Umag

Sa razbojništvima su nastavili i 2017. godine. Tada je u Umagu zaustavljen kombi agencije za obezbjeđenje, a razbojnici su, prijeteći oružjem, od radnika oteli pištolj i novac koji je prevozio. Novac je pripadao preduzeću „Aqua park“ iz Poreča, a takođe se sumnjalo da je riječ o većem iznosu.

Zadnja pljačka s kojom se povezuju desila se sredinom prošle godine, kada su u Poreču pljačkaši u samo pola sata u vazduh digli dva bankomata.

Iz policije se tada nisu oglašavali koliko je novca tom prilikom ukradeno.

OSUĐEN ZBOG UBISTVA

Banjalučka policija je prošle sedmice uhapsila Stefana Stefanovića iz Novog Sada, koji takođe važi za veoma opasnu osobu.

On je uhapšen u sklopu akcije protiv dilera droge, a provjerama je utvrđeno da se u Banjaluci godinama krio pod lažnim imenom i da se radi o osobi koja je u Novom Sadu osuđena zbog teškog ubistva navijača FK Vojvodine.

Stefanoviću je u međuvremenu određen ekstradicioni pritvor, a on je pristao na da bude izručen Srbiji po skraćenom postupku.

Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare