28. Juna 2021.

Palenta u slatkoj varijanti

Big Portal

Slatka palenta za doručak

Sastojci:

  • šolja palente
  • 2 kašike bademovog mlijeka
  • malo ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 2 kašike meda
  • 1/3 šolje sjeckanih sušenih smokvi
  • 2 kašike indijskih oraščića, prepečenih na suhoj tavi

Priprema:Palentu skuhajte u mlijeku dok se ne zgusne. U međuvremenu na suhoj tavi prepržite indijske oraščiće  te smokve nasjeckajte na komadiće. Poslužite u zdjelici, ukrasite oraščićima i smokvama.

Chai Feigen Porridge: Haferbrei mit wärmenden Gewürzen

Sastojci:

  • 200 g palente
  • 200 g pistacija (100 sjeckanih, 100 izmiksanih)
  • naranča 
  • 4 jaja
  • 100 g meda
  • 30 g kokosovog ulja
  • čašica grčkog jogurta
Orange, Pistachio and Honey Polenta Cake

Naranča i 2 kašike meda za preljev

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni, a okrugli kalup obložite papirom. Palentu izmiješajte sa 70 g pistacija i naribanom koricom naranče. U drugoj zdjeli sjedinite jaja, med, jogurt i kokosovo ulje i sok naranče. Izmiješajte suhe i mokre sastojke, sipajte u kalup pa pecite 30 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu ocijedite još jednu naranču i izmiješajte j s medom. Preliti preko torte i posipati s ostatkom pistacija i koricom naranče.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare