Hrana i zdravlje

PALAČINKE, ALI NE BILO KAKVE: Uz ove idealno ide salata od kupusa i paradajza i kašika pavlake

Palačinke su svima nedovoljive. Uglavnom ih spremamo slatke, ali ove slane, garanotvano, postaće vam jedno od omiljenih jela. Malo vremena u kuhinji i eto ručka za čistu desetku.

Sastojci

  • 8-10 palačinaka
  • 250 g mljevenog mesa
  • pola crvene i zelene paprike
  • kukuruz
  • malo pasulja iz limenke
  • glavica luka
  • malo paradajza u umaku
  • so
  • biber
  • kari

Priprema:Palačinke napraviti kao i obično, samo bez slatkih dodataka. Na luku prodinstati meso dok ne bude zrnasto, a potom mu dodati na trakice isjeckanu papriku te paradajz, koji ćete malo zgnječiti rukom.

Začiniti solju, dodati biber, kari, malo crnog vina i supe ili vode. Neka se dinsta četrdesetak minuta. Kad je gotovo, umiješati kukuruz, pasulj, sačekati da prokuha i fil je pripremljen.

Gotovom smjesom puniti palačinke, zamotati i pripremiti za pohovanje. Prvo ih uvaljati u brašno, potom u jaja pa u prezle.

Palačinke poslužiti s kašikom pavlake, sosom i uz salatu od kupusa, paprike i paradajza, piše kuharica.avaz.ba.

Danas objavljeno

Dermatolozi otkrivaju: Koliko često treba da se umivamo?

Z.K

Evo kako da najbolje ispržite mladi krompir

Z.K

Naučnici: Tečnost za ispiranje usta može da prouzrokuje zdravstvene probleme

Z.K

Ostavite komentar