Sastojci
- 8-10 palačinaka
- 250 g mljevenog mesa
- pola crvene i zelene paprike
- kukuruz
- malo pasulja iz limenke
- glavica luka
- malo paradajza u umaku
- so
- biber
- kari
Priprema:Palačinke napraviti kao i obično, samo bez slatkih dodataka. Na luku prodinstati meso dok ne bude zrnasto, a potom mu dodati na trakice isjeckanu papriku te paradajz, koji ćete malo zgnječiti rukom.
Začiniti solju, dodati biber, kari, malo crnog vina i supe ili vode. Neka se dinsta četrdesetak minuta. Kad je gotovo, umiješati kukuruz, pasulj, sačekati da prokuha i fil je pripremljen.
Gotovom smjesom puniti palačinke, zamotati i pripremiti za pohovanje. Prvo ih uvaljati u brašno, potom u jaja pa u prezle.
Palačinke poslužiti s kašikom pavlake, sosom i uz salatu od kupusa, paprike i paradajza, piše kuharica.avaz.ba.