22. Februara 2021.

Pala tužba: Google obmanjivao korisnike

Big Portal

Nešto malo pre izlaska servisa Google je povukao tvrdnje o 4K rezoluciji na bilo kojem hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia puštena u rad, viđeno je i u praksi da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajni korisnici, igrači, videli o čemu se radi, krenule su razne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz kopmanije Google odgovorili da su krivi developeri, a ne oni.

Tužba je pokrenulo čak 42 ljudi, i to zbog kršenja pravila o poštovanju ugovora, i zbog obmanjivanja pretplatnika, prenosi play.co.rs.

Cilj tužbe je da se povređenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku video-igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je proceniti bez odluke suda. Ova kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim video-igrama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare