“Pala” organizovana kriminalna grupa Tajvanaca u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

“Pala” organizovana kriminalna grupa Tajvanaca u Crnoj Gori

Preko 50 državljana Tajvana, osumnjičenih za trgovinu ljudima i prevare, uhapšeno je u policijskoj akciji koja je jutros sprovedena u nekoliko crnogorskih gradova.

– Uhapšeni su i organizatori grupa. Oni su boravili na više lokacija, u iznajmljenim vilama, i sa teritorije Crne Gore radili prevare putem interneta, na teritoriji Kine i Tajvana, čime su za sebe i organizovani kriminalnu grupu pribavljali protivpravnu imovinsku korist od više stotina hiljada evra – navodi podgorički dnevnik Vijesti.

Akcija je sprovedena u nekoliko crnogorskih gradova u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT).

– To je akcija koju sprovodimo u saradnji sa SDT i za sada ne možemo saopštavati više detalja – rekao e izvor Vijesti iz policije.

Sagovornik lista je dodao da je dugotrajnim radom službenika Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim rukovode Nikola Medenica i njegov pomoćnik Marko Brajović, prekinut lanac te organizovane kriminalne grupe.

Grupa je, navodi se, djelovala i na teritoriji Slovenije, ali i Hrvatske.

– Akcija je sprovedena u saradnji sa tajvanskom policijom, koja je Upravi policije poslala određen broj svojih službenika kako bi lakše realizovali akciju – objašnjeno je iz Uprave policije.

Tanjug

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar