Pala odluka: Šest reprezentacija ipak neće nositi sporne trake - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Pala odluka: Šest reprezentacija ipak neće nositi sporne trake

FA Engleske i još šest federacija reprezentacija učesnica Mundijala u Kataru zatražilo je od svojih kapitena da ne nose trake sa natpisom “One love”.

To je učinjeno pošto je FIFA bila striktna pri odluci da će svakog od kapitena koji budu nosili spornu traku kazniti žutim kartonom.

Engleska je uoči meča sa Iranom (14 časova) morala prva da prelomi oko toga, tako da je od Harija Kejna zatraženo da ne nosi tu traku.

FA Engleske, te Savezi Velsa, Belgije, Danske, Nemačke i Holandije, obratili su se javnosti putem zajedničkog saopštenja.

FIFA je bila vrlo jasna da će sankcionisati ukoliko naši kapiteni budu nosili te kapitenske trake. Kao nacionalne federacije, ne možemo da stavimo naše kapitene u pozicije gde bi se suočili sa sportskim sankcijama uključujući i dobijanje žutih kartona, tako da smo zatražili od kapitena da ne nose te trake na utakmicama FIFA Svetskog kupa“, stoji u saopštenju.

U istom se dalje dodaje:

Bili smo spremni da platimo kazne koje bi se normalno primenile za kršenje pravila o opremi i imali smo jako uverenje o nošenju tih traka. Ipak, ne možemo da stavimo naše igrače u situaciju da dobijaju kartone i tako napuste borilište. Frustrirani smo zbog odluke FIFA za koju verujemo da je bez presedana – pisali smo FIFA u septembru informišući ih o našoj želji da nosimo traku ‘One love’ kako bismo aktivno podržali proces inkluzije u fudbalu, i nismo dobili odgovor. Naši igrači i treneri su razočarani, oni snažno podržavaju inkluziju i podršku će pokazati na druge načine“, zaključuje se u zajedničkom saopštenju šest Saveza.

B92.

Danas objavljeno

“GOAT je onaj ko ima najviše slemova”

Vanja A

Partizan osam koraka iza Zvezde

Vanja A

Sjajni Rajković zaustavio Real! Barsa slavi Srbina

Vanja A

Ostavite komentar