Pala Hotijeva vlada u Prištini - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pala Hotijeva vlada u Prištini

Kosovski ustavni sud oborio je sinoć vladu Avdulaha Hotija, pošto je čin glasanja kojim je njegov kabinet dobio podršku parlamenta proglašen neustavnim.

Prema odluci suda, naloženo raspisivanje novih izbora.

Novi, vanredni izbori na Kosovu moraju da budu održani najkasnije 40 dana posle raspisivanja, jer je vlada Avdulaha Hotija dobila podršku parlamenta zahvaljujući neustavnom glasanju, saopštio je kosovski ustavni sud.

Sud je, objavljujući odluku, objavio da je poslanički mandat Etema Arifija potvrđen iako je nekoliko meseci ranije pravosnažno osuđen na godinu i tri meseca zatvora.

Vlada Avdulaha Hotija dobila je u drugom pokušaju podršku 61 poslanika u kosovskom parlamentu, ali pošto je ustavni sud ključni glas proglasio ništavnim, kosovskom predsedniku je naloženo da raspiše nove izbore.

Treći parlamentarni izbori za tri godine rezultat su žalbe koju je pokret Samoopredeljenje podneo još u julu, tvrdeći da je vlada Avdulaha Hotija dobila podršku u parlamentu zahvaljujući glasu Etema Arifija, koji je u tom trenutku bio osuđen zbog korupcije.

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar