"Pakovanje" Bajdena ili samo drugi slučaj neprimerenog ponašanja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Pakovanje” Bajdena ili samo drugi slučaj neprimerenog ponašanja

Još jedna žena optužila je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena za neprimereno ponašanje.

Ejmi Lapos izjavila je da je Bajden, dodirivao njeno lice obema rukama i trljao nos o nos pre deset godina, prenosi BBC.

Lapos (43) bivša je pomoćnica Bajdenu, a kaže da je on “neprimereno dodirivo” tokom humanitarne večeri u jednoj kući u Hartfordu 2009. “Nepozvana pažnja nije u redu. Objektivizacija žena nije u redu”, rekla je ona, tražeći da se Bajden ne kandiduje za američkog predsednika.

Ona nije prva koja je optužila Bajdena, juče je Lusi Flores, čiju kampanju u Nevadi je Bajden podržao, rekla da je on poljubio u teme na jednom predizbornom skupu 2014. godine. “Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno”, napisala je Lizi Flores, preneo je BBC.

Bajden je rekao da je tokom godina pokazivao “izražavanje naklonosti” prema ljudima, dodajući da nijednom nije verovao da je postupao neprikladno. “Ako se sugeriše da sam to učinio, slušaću s poštovanjem”, rekao je.

Kao potpredsednik Baraka Obame osam godina i skoro četiri decenije u americkom Senatu, Bajden se smatra mogućim favoritom u trci za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske partije, iako još nije objavio svoju kandidaturu.

Danas objavljeno

Predsjednik države kažnjen zbog maske

M.

Engleska odlaže otvaranje sa 21. juna, ponovo raste broj zaraženih

M.

Amerika sprema novi zadatak za NATO

M.

Ostavite komentar