Pagani Zonda Aether bi na aukciji mogao da dostigne cenu od 5,5 miliona dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Pagani Zonda Aether bi na aukciji mogao da dostigne cenu od 5,5 miliona dolara

Jedan od posljednjih primjeraka Paganijeve Zonde i ujedno jedan od najsnažnijih je Aeather iz 2017. godine koji će biti prodat na aukciji.

Kako prenosi Klix, radi se o unikatnom primerku te o prvoj Zondi koja će se naći na aukciji u poslednjih gotovo sedam godina. To je roadster verzija besmrtnog superautomobila za čiju završnu obradu su korišćena ugljenična vlakna s mat i sjajnim ukrasima karoserije gde kontrast prave crveni detalji.

Neke karakteristike podećaju na Cinque Roadster koji se pojavio pre deset godina i kombinovane su s moćnim AMG 7,3-litarskim V12 motorom koji razvija 760 KS, a koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Snaga se prenosi na zadnje točkove.

Zeleno “start” dugme je pozajmljeno od Zonde R, a analogni pokazivač brzine ide sve do 400 km/h. Konvencionalne ručke na unutrašnjoj strani vrata su zamenjene kaiševima kako bi se uštedelo na težini.

Prvi vlasnik prodaje automobil putem aukcijske kuće RM Sotheby’s, a aukcija će biti održana 30. novembra u Abu Dabiju. Očekuje se da će dostići cenu između 4,5 i 5,5 miliona dolara.

Izvor: Klix/AutoBlog

Danas objavljeno

Gordon Murray T.33 – superGT za svakodnevno uživanje u vožnji

Vanja A

Počela proizvodnja Mazde CX-50

Vanja A

Škoda Octavia najčešće kraden automobil u 2021.

Vanja A

Ostavite komentar