Pagani otkrio model Huayra Roadster BC: 800 KS za 3,5 miliona dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Pagani otkrio model Huayra Roadster BC: 800 KS za 3,5 miliona dolara

I najnoviju egzotiku iz italijanske automobilske kompanije na čijem je čelu Argentinac Horacio Pagani pokreće AMG-ov 6-litarski V12 motor.

Roadster izdanje ultrasportskog modela Huayra Coupe BC jedan je od najskupljih drumskih modela Paganija do sada, a 40 najbržih i najsretnijih kupaca za 3,5 miliona dolara dobit će “open-air” dvosjed s AMG-ovim centralno smještenim 6-litarskim V12 motorom koji za ovu priliku na zadnju osovinu šalje 800 konjskih snaga i 1.050 Nm najvećeg obrtnog momenta.Za prenos snage odabran je 7-stepeni Xtrac sekvencijalni mjenjač koji je 35 posto lakši od mjenjača u Huayri Coupe BC. Istovremeno, u AMG-ov motor koji pokreće Roadster BC “ugurano” je dodatnih 50 konjskih snaga.

Čak 800 konjskih snaga zaduženo je za samo 1.217 kilograma, a u Paganiju kažu da Huayra Roadster BC u zavojima ima bolje prijanjanje i od Bugattijevog Chirona, što je zasluga optimalne aerodinamike, ali i posebne smjese guma P Zero Trofeo R koje je Pirelli razvio ekskluzivno za ovaj automobil.

Zvaničnih podataka o ubrzanju i najvećoj brzini još uvijek nema, a Pagani će Roadster BC publici premijerno predstaviti na izložbi egzotičnih automobila koja će se narednog mjeseca održati u Montereyu (Californija, SAD).

Danas objavljeno

Honda predstavila SUV e Prototype u Kini

Vanja A

Toyota kreće u potpunu elektrifikaciju – prvi SUV na struju stiže 2022.

Vanja A

Kako da vam novi motocikl bude što duže nov

Vanja A

Ostavite komentar