8. Augusta 2020.

Pacoli prijavio imovinu vrijednu više stotina miliona evra: Hotel u Švajcarskoj, osam automobila…

Big Portal

Kako navodi ovaj medij, na osnovu uvida prijave koju je Pacoli podneo Agenciji, može se videti da samo njegov privatni avion vredi skoro 10 miliona evra.

Bivši potpredsednik kosovske vlade i lider Alijanse za novo Kosovo ima i osam automobila u vrednosti od oko milion evra, dok na računima u bankama ima oko pet miliona evra, prenosi Kosovo Onlajn.

Naveo je i da poseduje nekretnine izvan Kosova u iznosu od 125 miliona evra, a vlasnik je i zemljišta i poslovnih prostora koji vrede milione evra.

Samo jedan komad zemlje koji Pacoli poseduje u inostranstvu vredi više od sedam miliona evra, dok jedna od kuća koju poseduje košta oko 18 miliona evra. Takođe, vlasnik je švajcarskog hotela “Dajmond”, čija se vrednost procenjuje na 42 miliona evra.

Oko milion evra su i akcije koje ima kroz vlasnički udeo u 20-ak kompanija, a u nekima od njih ima i 100 odsto akcija.

Njegova ušteđevina u bankama na Kosovu meri se milionima evra, a samo u jednoj banci u Prištini, čiji je godišnji prihod dva miliona evra, na štednji ima više od četiri miliona evra.

Svoje bogatstvo uvećava i prihodima koje dobija od Ekonomike banke, Mabetek Holdinga, bankarskih depozita i Skupštine Kosova, piše Gazeta Ekspres.

Izvor: Kosovo online

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare