Pacoli o fudbalu, EU i Kosovu, "tagovao" Maju Kocijančič - BIGportal.ba
Region Vijesti

Pacoli o fudbalu, EU i Kosovu, “tagovao” Maju Kocijančič

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli napravio poređenje između Evropske unije i UEFA u vezi sa njihovim odnosom prema Kosovu. “Drago mi je da vidim da UEFA ima principijelniju i jasniju politiku o Kosovu nego Evropska služba za spoljne poslove i Generalni direktorat EU za susedsku politiku i proširenje. Sve…

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli napravio poređenje između Evropske unije i UEFA u vezi sa njihovim odnosom prema Kosovu.

“Drago mi je da vidim da UEFA ima principijelniju i jasniju politiku o Kosovu nego Evropska služba za spoljne poslove i Generalni direktorat EU za susedsku politiku i proširenje. Sve zemlje UEFA su u obavezi da prihvate da igraju sa Kosovom”, napisao je u nedelju Pacoli na Tviteru.

On je uz tvit postavio video snimak izjave predsednika UEFA Aleksandra Čeferina da sve članice ove organizacije imaju obavezu da ugoste kosovsku reprezentaciju ili da igraju sa njom u Prištini.

U objavi je “tagovao” (označio) portparolku visoke predstavnice EU Maju Kocijančič i šeficu delegacije EU u Prištini Nataliju Apostolovu.

Good to see @UEFA having a more principled and clear policy on #Kosovo🇽🇰 than @eu_eeas @eu_near. All UEFA countries “obliged” to accept playing Kosovo. https://t.co/UOXy8WBcln @ApostolovaEU @MajaEUspox— Behgjet Pacolli (@pacollibehgjet) June 2, 2019

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar