12. Marta 2020.

Pacijent iz Novog Grada upućen na testiranje

Big Portal

On je na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost građana rekao da je riječ o ženskoj osobi koja nije stanovnik opštine Novi Grad, ali je boravila na području ove opštine, a bila je i u Italiji.

“Ona je sinoć iz Hitne službe upućena na Infektološku kliniku gdje je uzet bris, a rezultati testiranja biće poznati danas oko 15.00 časova”, rekao je Rađenović.

On je naveo da je ovo drugi pacijent koje je iz Novog Grada upućen na testiranje zbog sumnje na virus korona. “Prvi pacijent, vozač koji radi u Italiji bio je negativan, a početkom ovog mjeseca potvrđena je influenca tipa B”, kaže Rađenović.

Prema njegovim riječima, ova zdravstvena ustanova prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i okruženju.

“U skladu sa preporukama nadležnih republičkih institucija pripremljeni su radnici i prostor za smještaj pacijenata koji dolaze iz rizičnih području. Od jutros higijensko- epidemiološka služba radi u dvije smjene”, rekao je Rađenović.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da za sada u ovoj opštini nema pacijenata sa potvrđenim virusom korona.

“Ukoliko dođe do pojave oboljelih, počeće sa radom Štab za vanredne situacije. Mislimo da su preventivne mjere nadležnih republičkih institucija dobre”, rekao je on.

Drljača je naglasio da je u ovom trenutku veoma bitno da se građani pridržavaju preporuka i uputstava zdravstvenih službi. “Građani koji dolaze iz rizičnih zemalja treba da se obrate u domove zdravlja i da se pridržavaju uputstava jer u suprotnom ugrožavaju i sebe i druge”, rekao je Drljača i dodao da građani ne treba da paniče, već da budu odgovorni.

agencije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare