Ozbiljno nevrijeme PRIJETI BiH, upaljen crveni meteoalarm - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ozbiljno nevrijeme PRIJETI BiH, upaljen crveni meteoalarm

Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru danas očekuje nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom.Proglašen je i crveni meteoalarm, dok je u susjednoj Hrvatskoj na snazi narandžasti meteoalarm.

– Intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nesreće su moguće na velikom području, i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od vaših državnih tijela u bilo kojim uslovima i budite spremni na vanredne mjere – zvanično je objašnjenje crvenog upozorenja na sajtu meteoalarm.eu.
Zbog obilnih padavina Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine je za područje Hercegovine izdao crveno upozorenje, dok je u većem dijelu BiH na snazi narandžasto upozorenje zbog udara vjetra.

Danas se u Hercegovini očekuje između 40 i 60, lokalno oko 80 litara padavina po metru kvadratnom, a u zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 litara. Očekuju se i udari južnog vjetra brzine između 50 i 70, lokalno i do 80 kilometara na sat.

(Avaz)

Danas objavljeno

Otvaramo tri predmeta u vezi Andree Dorić!

M.

U Srpskoj preminule četiri osobe, 128 novozaraženih

M.

Horor za bh. odbojkašice: Spavamo u podrumu, bravo mi…

Vanja A

Ostavite komentar