Ovom metodom smanjite anksioznost i privremeno se rešite stresa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovom metodom smanjite anksioznost i privremeno se rešite stresa

Meditacija u hodu ponikla je iz budizma te je prepuna tehnika koje vam mogu pomoći da se osećate spokojno. Takođe, pomoći će vam da razvijete svest o vašem okruženju, ali i telu i mislima.

Tokom meditacije u hodu, hodaćete po ravnoj liniji u krugu napred – nazad kroz svojevrsni lavirint. Praktikujte dosta spor tempo, i pokušajte ukomponovati disanje. Postoji nekoliko vrsta meditacije u hodu, a jedna od najpoznatijih je Vipasana. Praktikovati nju, meditanti istražuju tri karakteristike uslovljene egzistencije: nestabilnost, nedovoljnost i nesvojstvenost.

Meditacija u hodu pospešuje protok krvi pa je posebno korisna onim osobama koje dosta vremena provode sedeći.

Meditacija poboljšava probavu, pa se preporučuje posle jela. Velike su šanse da ćete njenim praktikovanjem izbeći probleme sa zatvorom. Takođe, njenim praktikovanjem poboljšaćete nivo šećera u krvi.

Naučnici tvrde da ćete, zahvaljujući meditaciji u hodu, poboljšati ravnotežu.

Meditacija u hodu pogodna je i kada imate određene psihološke problem. Naime, meditacijom u hodu smanjićete anksioznost i privremeno se rešiti stresa.

Pored silnih benefita koje će pospešiti vašu svakodnevnicu, ovaj tip meditacije preporučuje se i zbog činjenice da će, njenim praktikovanjem, vaš san će biti kvalitetniji, mozak kreativniji, a fizičko vežbanje zabavnije

B92

Danas objavljeno

Nemojte koristiti omekšivač tokom ljeta

D

Svinjski vrat

D

Zašto je čišćenje kuće dobro za mentalno zdravlje?

D

Ostavite komentar