Ovogodišnji iPhone-i će koristiti novu tehnologiju za antene - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovogodišnji iPhone-i će koristiti novu tehnologiju za antene

Poznati Apple analitičar Ming-Chi Kuo je objavio još jedan izveštaj koji se bazira na informacijama iz Apple lanca snabdevanja. Prema informacijama, Apple će se prebaciti na novu i modifikovanu Pi antena tehnologiju, koja je značajno drugačija od one koju kompanija trenutno koristi.

Aktuelni iPhone-i koriste LCP (liquid crystal polymer) antene, koje imaju određene limite. Problemi sa proizvodnjom LCP antena kreiraju probleme kod celularnog prenosa visokih frekvencija, dok bi modifikovani PI modeli poboljšali performanse i smanjili cenu proizvodnje. Međutim, kada je sama 4G LTE konekcija u pitanju, korisnici neće primetiti velike razlike.

Međutim, i pored pomenutih poboljšanja, Kuo veruje da će troškovi proizvodnje porasti za 10 do 20 procenata na godišnjem nivou, a razlog ovome su nadogradnje ultra-širokopojasne mreže. Ovo će imati i značajan uticaj na navigaciju u zatvorenom za nove iPhone uređaje.

Ovo nije prvi put da Ming-Chi Kuo daje ovakve navode, s tim što su ovoga puta podržani informacijama koji stižu iz Apple lanca snabdevanja.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

AUO sprema 27-inčni 300Hz QHD i 32-inčni 8K4K monitor

Vanja A

Moto G60 i G40 Fusion zvanično predstavljeni sa Snapdragon 732G čipom i 120Hz ekranom

Vanja A

Galaxy Z Fold3 sertifikovan sa 4275mAh baterijom, imaće IP otpornost na vodu i prašinu

Vanja A

Ostavite komentar