"Ovo u Crnoj Gori je kao da traže preživjele u Aušvicu da ih dotuku" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Ovo u Crnoj Gori je kao da traže preživjele u Aušvicu da ih dotuku”

Progoniti danas crnogorsku Mitropoliju ravno je tome kao kada bi neko potražio preživele u Aušvicu da i njih dotuku, kaže akademik Matija Bećković.

Haos u Crnoj Gori nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a o tome kojim će putem ova država nastaviti, akademik Matija Bećković za Sputnjik kaže:

“Crkva je odvojena od države, ali država nije od crkvene imovine, što se najbolje videlo ovih dana u Crnoj Gori i to u Božićne dane i katoličke i pravoslavne. Crnogorsko-primorska Mitropolija je u Drugom svetskom ratu ili neposredno po završetku rata ubijena. Stotinu dvadeset i šest sveštenika na čelu sa mitropolitom Joanikijem koji su tada ubijeni, upisani su u knjigu svetih Srpske pravoslavne crkve. Sada istu priliku da se upišu imaju i sveštenici i episkopi sadašnje Mitropolije crnogorske. I to što su uradili vladiki Metodiju, samo su mu skovali oreol.”

Na pitanje ima li povratka za Crnu Goru posle ovoga, Bećković odgovara:

“Crna Gora će se ili vratiti, ili će nestati ako nastavi isti onaj put kojim je već jednom učinila svecima sveštenike Mitropolije. Svojevremeno je u Kongu Kasavubu uhapsio policiju, a sinoć su u Crnoj Gori uhapšeni poslanici Demokratskog fronta i to će se pamtiti dok ima srpskoga naroda”, dodaje sagovornik Sputnjika.

Dan nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, strasti u Crnoj Gori se ne smiruju. Javnost je šokirana prizorima nasilja u crnogorskom parlamentu, a stigla je vest i da je policija brutalno pretukla episkopa Metodija.

Danas objavljeno

Vrijednost kompanije Tesla premašila bilion dolara

M.

Rusija: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

M.

Uzbunjivači Frensis Haugen: „Zakerberg ima kontrolu nad tri milijarde ljudi“

M.

Ostavite komentar