25. Decembra 2019.

Ovo su rituali koje treba da izbegavate ako želite da sačuvate zdravlje

Big Portal

Osim toga, postoje još neki rituali koje bi trebalo da izbegavate ako želite da sačuvati svoje i zdravlje najmilijih.

Ne duvajte u dečiju hranu

Kada duvate u detetovu hranu možete mu preneti bakterije koje dovode do karijesa, čak i ako dete još uvek nema zube, jer su oni najugroženiji kad se tek počnu razvijati.

Dakle, nikada nemojte deliti hranu, piće i pribor za jelo s detetom i nikada, ali baš nikada, im nemojte duvati u hranu. Bolje je pričekati neko vreme da se ohladi.

Ne zabacujte glavu natrag kada imate krvarenje iz nosa

Zabacujući glavu možete da izazvate gušenje krvlju, jer se ona spušta u donji deo grla. Umesto toga, prstima stisnite nozdrve, sedite i držite glavu i bradu pravo tako da bude paralelna s podom.

Ne dižite osobu koja se onesvestila

Razlog zbog kojeg se ljudi onesvešćuju je naglo snižavanje krvnog pritiska što rezultira tim da krv ne dospeva u mozak. Ako osobu podignete sprečićete da krv dođe do mozga. Umesto toga, ostavite osobu koja se onesvestila u ležećem položaju. U tom položaju treba ostati nekoliko minuta. Nemojte joj dozvoliti da ustane dok ne bude u potpunosti dobro.

Ne perite zube odmah nakon obroka

Pranje zuba odmah nakon obroka oštećuje sloj zuba. Umesto toga, zube četkajte ujutru pre doručka. U slučaju da to želite da uradite nakon jela, prvo isperite zube vodom, a zatim pričekajte otprilike 40 minuta nakon obroka, pa ih operite.

Ne udarajte osobu koja se guši po leđima

Ako udarate osobu koja je u uspravnom položaju, predmet kojim se guši može samo skliznuti prema dole. Umesto toga, nagnite osobu napred i naterajte je da se iskašlje, ukoliko to ne uspe, udarite je nekoliko puta po leđima, između lopatica.

Ne nanosite led direktno na povreženo mesto na koži

Led i maslac vam neće pomoći da se rešite opekotina. Opekotina ide duboko u vašu kožu i treba je ohladiti kako biste sprečili veća oštećenja. Opekotinu stavite pod hladnu vodu i držite je tako dvadesetak minuta.

Izvor. B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare