Ovo su nova saznanja o teroristi, koji je u Beču ubio četvoro ljudi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ovo su nova saznanja o teroristi, koji je u Beču ubio četvoro ljudi

Kujtim Fejzulaj, terorista koji je izvršio napad u centru Beča drugog novembra i ubio četiri osobe, navodno je radio kao obezbjeđenje u bečkoj bolnici tokom prvog “zaključavanja” zemlje kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Ovu informaciju dao je tokom ispitivanja dugogodišnji poznanik napadača, koji je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je izvršio saučesništvo.

Prema tim navodima, Kujtim Fejzulaj i jedan od njegovih poznanika u projleće su neko vrijeme radili kao obezbjeđenje u bolnici. Nisu imali ugovor za rad sa bolnicom, već sa zaštitarskom firmom.

Služba bezbjednosti bila je svakodnevno organizovana kroz Vacap grupu – rekao je Fejzlajev poznanik, koji ga je takođe branio na sudskom saslušanju.

Takođe su ga pitali “da li želi da dodatno zarađuje sa strane kao zaštitar”, ali je odbio.

Podsjetimo, Fejzulaj je prije terorističkog napada živio o državnom trošku, u stanu koji je plaćao grad Beč.

Uprkos tome što je služio zatvorsku kaznu zbog pokušaja pridruživanja ekstremistima u Islamskoj državi u Siriji, Fejzulai je u rekordnom roku dobio subvencioni stan, piše Kronen Cajtung.

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a početkom maja potpisao je ugovor o najmu stana, dok su drugi čekali godinama. Koristio je stan od 41,9 kvadratnih metara.

Fejzulai je dobijao socijalnu pomoć od 917,35 evra, a taj iznos je trebalo da bude umanjen početkom decembra zbog nedostatka sredstava.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je potvrdilo da je napadač u ljeto učestvovao na džihadističkom sastanku. Ranije je rekao da je Fejzulai pokušao da kupi municiju u Slovačkoj i sastao se sa ljudima iz Njemačke koji su takođe bili pod nadzorom, prenosi Blic.

Foto: Instagram/Bild
Autor: Srpskainfo

Danas objavljeno

Sukob u Kijevu – nezvanično, ima poginulih

M.

Bajden: SAD neće unilateralno poslati trupe u Ukrajinu

M.

Makron: Nećemo napustiti dijalog s Rusijom, ali cIJena će biti visoka

M.

Ostavite komentar