Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovo su najčešće greške koje pravite dok pečete kolače ili keks

Želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim kolačima i keksom, ali oni nisu ispali najbolje? Ako niste sigurni gde ste pogrešili, pročitajte šta može da bude uzrok. Uz pomoć ovih saveta ćete naprviti najbolje kolače.

Ako su vam kolačići previše tvrdi ili ste stavili previše brašna ili nedovoljno ulja ili ste testo predugo mešali, a može da se desi da su se kolači prepekli.

Ako su vam kolači tamni to znači da ste stavili ili previše šećera ili ste pekli na visokoj temperaturi ili su se možda kolači predugo pekli.

Ako vam se kolači previše mrve verovatno ste stavili nedovoljno jaja ili niste pravilno mešali, a može da se desi da ste stavili previše nekog od sledećih sastojaka: ulja, šećera, sredstva za narastanje (sode bikarbone, praška za pecivo ili kvasca).

Ako su kolači razliveni i bez forme onda ste dodali u sastojke previše ulja, šećera ili sredstva za narasstanje, takođe može da se desi da nema dovoljno brašna ili je testo bilo previše toplo pre pečenja, a moguće je da je temperatura rerne bila niska ili je bilo previše ulja u plehu za pečenje.

Danas objavljeno

Pariz-Brest, savršen spoj tijesta i baršunaste kreme od lješnika

Vanja A

Rasteretite organizam uz pomoć ova dva sastojka

Vanja A

Preliveni kokos kolač

Vanja A

Ostavite komentar