6. Oktobra 2019.

Ovo su jasni znakovi da vašeg partnera ne interesuje brak

Big Portal

Možda tragate za znakom da je i on spreman na brak, suživot ili da je barem siguran da ćete biti u ljubavnoj vezi na duge staze. Ali ponekad je to apsolutno bezuspešna potraga, a takve veze najčešće s vremenom pucaju.

Naime, ako se vaši životni planovi potpuno razlikuju, ljubav neće biti dovoljna da vaša veza preživi. On ne želi decu, a vi ste već smislili i imena za njih? Iako ste godinama u vezi, još ne razgovarate o suživotu, a nije vam dao ni ključeve svoga stana? Sve to mogu da budu znakovi za uzbunu, ali postoje još neki koji upućuju na isto, a nisu toliko očigledni.

“Ako vam je brak važan, onda bi trebalo da o tome razgovarate već na početku vaše veze. Nema smisla gubiti vreme, osećaje i energiju na nekoga ko ne deli tako važan cilj”, uveren je sertifikovan ljubavni savetnik Džonatan Benet.

Čak i ako ste preskočili tu temu, ovi znakovi jasno govore da vaš partner ne želi brak:

1. Uvek vas predstavlja samo imenom

Ako vas partner nikada ne predstavlja kao devojku ili partnerku, već vas oslovljava isključivo imenom, to bi mogao da bude znak da on nije spreman da se veže na duge staze.

2. Nikada vas ne zove na porodična okupljanja

Iako na početku veze niko ne očekuje da bude deo ovakvih događaja, dođe vreme kada na njima počnete da se pojavljujete kao par. Venčanja, rođendani i druge porodične proslave idealan su (i najbezbolniji) način da odradite druženje sa njegovom porodicom, a da istovremeno izbegnete neprijatne situacije ili pitanja do kojih bi moglo da dođe prilikom intimnijih druženja sa na primer njegovim roditeljima.

Ali problem je ako vas nikada ne poziva na njih…

Ako se nađete u takvoj situaciji, a to vam smeta, jasno dajte partneru do znanja da biste voleli da upoznate njemu bitne ljude.

Foto: depositphoto/bernardbodo

3. Uopšte ne spominje zajednički život

Odrasli ste ljudi, zaposleni i samostalni, ali i nakon nekoliko godina veze i dalje živite u odvojenim stanovima. Iako ovo vrlo lako može da bude znak da vaš partner nije spreman na ozbiljnu vezu ili brak, moguće je da je reč i o nedostatku komunikacije. Ako nikada niste započeli temu zajedničkog života, možda smatra da vi još niste spremni za taj korak. Nažalost, vaš partner još ne zna da čita misli. Recite mu svoje želje.

4. Propustio je bezbroj prilika da vas zaprosi

Zna da maštate o braku, godinama ste zajedno, ali i dalje prolaze zajednički godišnji odmori, rođendani, godišnjice veze, Dan zaljubljenih i mnogi drugi vama bitni datumi, a prstena nema ni na vidiku? Objasnite mu da ste spremni na ovaj korak i imajte na umu da, uprkos onome što ste videli na filmovima, veridba ne mora da bude iznenađenje.

5. Flertuje sa svima i uvek

Da li ovo stvarno treba dodatno da objašnjavamo?

6. Ne želi da godišnji odmor provede sa vama

Kada mu predložite da za tri meseca negde otputujete, kaže vam da mu je to predaleko za planiranje?

“Ako vaš partner ne može da se posveti nikakvom planiranju, verovatno je da vas neće tako skoro zaprositi. Naime, ljudi koji se spremaju na uplovljavanje u bračnu luku žele da imaju barem opšte planove i ideju o tome kako će vaša budućnost izgledati”, objasnio je Benet u razgovoru za Bustle, prenosi index.

7. Ismejava venčanja i brak

Ne mora svima da se sviđa ideja tradicionalnog venčanja i braka, ali negativan pogled na ta oba pojma jasan je znak da vam ta osoba neće staviti prsten na ruku.

8. Kada spomenete budućnost, vaš partner promeni temu

Okej, ne može očitije od ovoga… Vaša vizija budućnosti očigledno baš i nije ista…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare