"Ovo postaje pandemija nevakcinisanih" - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

“Ovo postaje pandemija nevakcinisanih”

Delta varijanta korona virusa sada je dominantan soj širom sveta, praćen naletom smrtnih slučajeva širom SAD među nevakcinisanim osobama, izjavili su danas američki zvaničnici.

Broj novozaraženih u SAD porastao je za 70 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, a broj smrtnih slučajeva porastao je za 26 procenata, pri čemu su se epidemije dogodile u delovima zemlje sa niskom stopom vakcinacije, rekla je direktorka Američkih centara za kontrolu (CDC) i prevenciju bolesti Rošel Valenski na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Sedmodnevni prosečni broj dnevnih slučajeva sada je veći od 26.000, što je više nego dvostruko od najnižeg junskog nivoa od oko 11.000 slučajeva, naveili su CDC.

“Ovo postaje pandemija nevakcinisanih”, rekla je ona, dodajući da je 97 odsto ljudi koji odlaze u bolnice u SAD sa kovidom 19 nevakcinisano.

Delta varijanta, koja je znatno zaraznija od prvobitne varijante kovid-19, otkrivena je u oko 100 zemalja širom sveta i sada je dominantna varijanta na svetu, rekao je američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči.

“Imamo posla sa zastrašujućom varijantom” kovida 19, istakao je Fauči.

Danas objavljeno

Pomažu li banane u mršavljenju ili uzrokuju gojenje

Vanja A

Šest zdravstvenih razloga da često jedete cveklu

Vanja A

Zaboravite kokice i uživajte u filmovima bez grižnje savjesti

Vanja A

Ostavite komentar