Ovo nose Tom Hardy i David Beckham: modna marka koja je izmislila casual - BIGportal.ba
Magazin Moda

Ovo nose Tom Hardy i David Beckham: modna marka koja je izmislila casual

Ako govorimo o streetwear revoluciji, ne možemo da ne pomenemo fenomen koji je zauvek promenio način na koji se muškarci odevaju.

Početkom devedesetih, svi znameniti frajeri grada Londona nosili su gotovo istu modnu uniformu. Kratka jakna od nepropusnog platna (koja se u stilskom žargonu zove Harringtonka) ispod koje proviruje golferski džemper u pastelnoj nijansi i uredna polo majica sa samo jednim otkopčanim dugmetom. Farmerke ravnih, užih nogavica i par low-key patika od antilop kože. Na glavi bucket šešir sa diskretno izvezenim grbom zlatnog orla – po kome su pravi znalci odmah mogli da primete kako je veći deo tog autfita kupljen kod Lyle and Scott.

Modna marka kojoj poznavaoci trendovskih prilika tepaju “škotski Abercrombie&Fitch” nastala je pre 147 godina, tokom svoje bogate istorije sarađivala je sa legendarnim kreatorima poput Christiana Diora i neraskidivo je povezana sa tradicijom golfa – ali ono što je čini i danas relevantnom kao u bilo kom trenutku postojanja je taj luksuzni pristup ležernim komadima kakvog nam nikad nije previše. Tkanine koje sugerišu dugotrajnost, boje koje je lako nositi i krojeve koji čine da vam ramena izgledaju šire a struk uže čak i ako niste građeni kao maneken sa njihovog sajta – jer koji muškarac ne želi da ima tu V siluetu gornjeg dela?

Noizz.

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar