Ovo niste znali o BORI TODOROVIĆU: Počeo je da krade kako bi prehranio sestru i majku, a onda se dogodio preokret - BIGportal.ba
Ex Yu

Ovo niste znali o BORI TODOROVIĆU: Počeo je da krade kako bi prehranio sestru i majku, a onda se dogodio preokret

Naš legendarni glumac radio je sve kako bi pomogao porodicu

Najstarija sestra Bore Todorovića, Mira Stupica, prisetila se trenutakam jada je zajedno sa svojim bratom, živela tokom okupacije u Drugom svetskom ratu u Beogradu, kada je on imao svega 11 godina.

S obzirom da je bio rat i teško vreme, morali su da se snalaze na različite načine, a Bora je tada počeo da krade, kako bi ih prehranio.

Bora je preuzeo ulogu glave kuće

Ubrzo nakon toga jer su bili više gladni nego siti i živeli su u razrušenoj kući u kojoj im je bilo jako hladno, nakon što im je majka dobila otkaz, Bora je odlučio da promeni život i postane glava porodice, iako je Mira bila od njega starija šest godina.

– Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe na regastovima ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi se oblačimo: kapute, šalove, čarape, pa čak i rukavice. A nas troje se u našoj muci čak i zasmejavamo. Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Naše žlezde bi proradile i dugo nas je u noć mučila glad. Bori je bila jedanaesta, a meni sedamnaesta kad je on odlučio da bude glava porodice. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu Beograd da bude nosač i da nas svojim radom hrani- prisećala se Mira u svojim memoarima.

Danas objavljeno

Nikola Jokić uskoro tata, očekuje djevojčicu?

Zeljka

Ana Ivanović dokazuje da je “malo mnogo”: Savršena kombinacija haljine i sandala

Zeljka

Poznata voditeljka na odmoru sa Anom Mihajlovski polomila nogu

Zeljka

Ostavite komentar