Ovo mu je najpoznatija uloga, a Kjubrik je "maštao o drugima": Nije hteo zvezdu u svom filmu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ovo mu je najpoznatija uloga, a Kjubrik je “maštao o drugima”: Nije hteo zvezdu u svom filmu

Nova biografija Stenlija Kjubrika prepuna je novih otkrića o filmovima ovog legendarnog režisera. Jedan od zanimljivijih detalja jeste koga je Kjubrik zamišljao u ulozi doktora Vilijema “Bila” Harvorda u svom poslednjem filmu “Eyes Wide Shut”, a to definitivno nije bio Tom Kruz.

Tomu Kruzu je ovo jedna od najpoznatijih uloga, ali glumac nije bio ni na spisku imena koje je Kjubrik razmatrao za ovo ostvarenje.

Biografija je otkrila originalnu Kjubrikovu “listu želja” za vodeću mušku ulogu, a autor biografije Dejvid Mikiks piše da je Kjubrik “maštao” o Stivu Martinu, Vudiju Alenu, Dastinu Hofmanu, Vorenu Bitiju, Bilu Muriju, ili Tomu Henksu.

Autor dodaje da je Kjubrik razmišljao o kastingu za “Eyes Wide Shut” još 70-ih godina.

Kruz je ipak izabran za film “Eyes Wide Shut” dok je glavnu žensku ulogu tumačila njegova tadašnja supruga Nikol Kidman, što je film napravio senzacijom za javnost.

Kjubrik je proveo više od godinu dana snimajući projekat i preminuo je manje od nedelju dana nakon što je Kruzu i Kidman pokazao svoj finalni rez.

“Eyes Wide Shut” doživeo je premijeu u julu 1999. godine i zaradio je 55 miliona dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

B92

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar