Ovo je virtuelna realnost budućnosti, poručio Sony uz next-gen PlayStationVR - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Ovo je virtuelna realnost budućnosti, poručio Sony uz next-gen PlayStationVR

Sony je već bio nagovestio da radi na novom PlayStation VR uređaju, obećavajući “dramatičan skok” u performansama, većoj rezoluciji, širem vidnom polju, boljem praćenju i novom kontroleru, a navodono se planira opciona VR podrška za sve veće AAA PS5 naslove.

Uređaj kodnog naziva VR sledeće generacije (eng. NGVR) i sadrži kontrolere sa kapacitivnim senzorima dodira koji mogu otkriti kada držite kontroler ili dodirujete dugmad, pa čak i osetiti udaljenost od vaših prstiju. Sony je takođe navodno rekao programerima da planira opcionu VR podršku za sva AAA izdanja, tako da ih možete igrati u VR -u ili na televizoru – slično kao što je to bio slučaj sa Resident Evil 7 i No Man’s Sky na PS4 i PS5.

PSVR Without Parole youtube nalog takođe primećuje da će PSVR sledeće generacije ponuditi vidno polje od 110 stepeni koje je 10 stepeni šire od PSVR-a. Da bi maksimalno iskoristio te piksele, koristiće fleksibilnu rezoluciju skaliranja koja koristi praćenje kretanja očiju radi poboljšanja rezolucije na mestu vašeg pogleda. UploadVR je u međuvremenu rekao da će headset imati OLED ekrane visoke rezolucije 2.000 x 2.040 (ukupno 4K).

Već smo čuli da će se PSVR povezati sa PlayStation konzolama jednim kablom, bez potrebe za dodatnom opremom. Takođe će koristiti razne vrste praćenja pokreta i adaptivne haptičke tastere koji će korisniku davati povratne informacije o radu kontrolera u toku igre.

PSVR 2 (ili kako se već zove) bi trebalo da ima funkcije kojima će stati uz rame ili biti napredniji od rivalskih VR uređaja, poput Oculus Quest 2 i HTC Vive Pro 2. Međutim, sam Sony je rekao da će headset doći najranije sledeće godine, a Bloombergov izveštaj iz juna ukazuje da bi to moglo da bude čak do kraja 2022 .godne

Danas objavljeno

Snapdragon 8 Gen1 prikazan sa skoro svim novim nadogradnjama, pojavio se i Snapdragon G3x

Vanja A

Pojavile su se detaljne specifikacije kamere Samsung Galaxy S22 i Galaxy S22+ telefona

Vanja A

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Ostavite komentar