Ovo je prvi Android telefon sa 20GB RAM-a - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ovo je prvi Android telefon sa 20GB RAM-a

Osim tehnologije kamere ispod ekrana, ZTE Axon 30 podržava i ogromnih 20 GB RAM-a.

ZTE je zvanično predstavio pametni telefon Axon 30 koji dolazi sa kamerom ispod ekrana. Ovo je drugi pametni telefon kompanije ZTE koji koristi tu tehnologiju kamere. U stvari, pametni telefoni kompanije ZTE su trenutno jedini uređaji na tržištu koji koriste tehnologiju kamere ispod ekrana. Axon 30 je prvi telefon na svetu sa kamerom ispod ekrana od 400PPI. To je takođe prvi na svetu telefon sa kamerom ispod ekrana i visokom brzinom osvežavanja ekrana od 120 Hz.

Kompanija je inovativnim rešenjem povećala svoj pametni telefon sa 12 GB RAM-a za još 8 GB kako bi dobila ukupno 20 GB RAM-a. To je učinila uz pomoć specijalne tehnologije spajanja memorije, koju koristi ZTE i to je prvi takav telefon na tržištu. Unapređenjem softvera, ZTE je update-ovao “fuziju memorije”, tako da sada Axon 30 može da doda još 8GB RAM-a, za one korisnike kojima je to potrebno.

Danas imamo pametne telefone sa kapacitetom skladištenja od 512 GB, dok neki imaju i do 1 TB. Međutim, što se tiče RAM -a i 12 GB je iznenađujuće “nedovoljno“ za neke korisnike. “Tehnologija spajanja memorije“ funkcioniše tako što koristi neke od kapaciteta ROM-a u mirovanju za operacije RAM-a. Ovo će učiniti rad pametnog telefona i aplikacija bržim i tečnijim.

ZTE Axon 30 dolazi sa Snapdragon 870 SoC -om koji je jedan od trenutno najpopularnijih čipova na tržištu. Ovaj pametni telefon ima ugrađenu bateriju od 4200 mAh koja podržava brzo punjenje od 55W. Kada su kamere u pitanju, ovaj uređaj ih ima četiri, sa glavnom kamerom od 64 MP. Početna cena ovog pametnog telefona je 340 dolara.

Danas objavljeno

Alcatel 5H predstavljen sa MediaTek Helio A25 čipom

Vanja A

Cijene grafičkih karti polako ponovo rastu, nakon obećavajućeg pada

Vanja A

Pixel 6 Pro će imati 33W punjenje, Android 12.1 otkriva da je novi savitljivi Pixel u pripremi

Vanja A

Ostavite komentar