Ovo je novi, neobični karavan iz Volkswagena - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ovo je novi, neobični karavan iz Volkswagena

Volkswagen je za 24. jun najavio predstavljanje redizajniranog Arteona, ali i potpuno novu verziju Shooting Brake koja u principu predstavlja karavansko izdanje ovog modela. Ali, fotografije serijskog modela namijenjenog kineskom tržištu već su procurile na internet. Model koji je zamijenio Passat CC, iako u Volkswagenu to negiraju i navode da…

Volkswagen je za 24. jun najavio predstavljanje redizajniranog Arteona, ali i potpuno novu verziju Shooting Brake koja u principu predstavlja karavansko izdanje ovog modela.

Ali, fotografije serijskog modela namijenjenog kineskom tržištu već su procurile na internet.

Model koji je zamijenio Passat CC, iako u Volkswagenu to negiraju i navode da se Arteon pozicionirao između nekadašnjeg Passata CC i Phaetona (iako u Kini i dalje nosi oznaku CC), sada je nakon forme kupea s četvero vrata dobio svoju karavan verziju, nazvanu Shooting Brake.

Ono što se s fotografija može primijetiti je da je serijska verzija ostala dosljedna prikazanim crtežima kojim je Volkswagen nedavno najavio novi model, kao i da je predstavljeni model u Alltrack verziji s tzv. soft-road elementima koji karakteriše ovu vrstu vozila.

Takođe, mogu se primijetiti i dva različita paketa opreme, gdje je bijeli Arteon regularni model, dok je Turmeric Yellow žuti u paketu opreme koji podsjeća na R-Line, s hromiranim detaljima i fabrički zatamnjenim zadnjim staklima.

Uz to se mogu primijetiti i razlike u motorizaciji, odnosno oznakama koje ova dva Arteona nose – bijeli nosi oznaku 330 TSI i pokreće ga 2.0-litreni turbo benzinac od 186 konjskih snaga, dok žuti Arteon ima oznaku 380 TSI (barem se tako čini), što znači da se ispod haube nalazi 2.0 TSI motor od 220 konja.

Pitanje je hoće li takve oznake i spomenute pogonske jedinice biti dostupne i u Evropi, koja je tradicionalno dosta orijentisana na dizel motore. Za pretpostaviti je da će se u ponudi naći motori slični onim u aktuelnom Passatu, odnosno 2.0 TSI kao i 2.0 TDI, s 280, odnosno 190 i 240 konja, prenosi TopSpeed.

(index.hr)

Danas objavljeno

Kako izgleda indijski SUV od 7.000 dolara

Zeljka

Obnovljeni Roewe RX5 Max

Zeljka

Prije pola vijeka Mercedes-Benz patentirao vazdušne jastuke

Zeljka

Ostavite komentar