30. Marta 2021.

Ovo je nova vrsta testenine koja navodno povećava uživanje u pasti

Big Portal

Neki najviše uživaju u špagetama, drugi vole zapečenu pastu sa fusilli testeninom, dok su za mnoge neprikosnovene penne pigate. Svaka od ovih vrsta testenine ima svoje prednosti i mane, zbog čega postoje (ne)pisana pravila u vezi sa njihovim kombinovanjem sa različitim sosovima.

Ovo je nova vrsta testenine koja navodno povećava uživanje u pasti

Jedan čovek, međutim, tvrdi da je izmislio ultimativnu testeninu koja navodno kombinuje najbolje stvari u vezi sa svim ostalim vrstama. Njegovo ime je Den Pešmen i on radi kao voditelj podkasta o hrani The Sporkful. Svoju testeninu neobičnog oblika nazvao je cascatelli, što na italijanskom znači „mali vodopadi.“

Pešmen je priznao da su mu dosadile druge vrste testetnine, a posebno špagete, koje su „posle svakog zalogaja iste“. On je takođe napomenuo da njihov oblik nije idealan za upijanje sosova. Zbog svega ovoga, on je odlučio da izmisli savršenu vrste testenine, koja bi trebalo da zadovolji tri kriterijuma:

  • da se najbolje sjedini sa sosom
  • da ne klizi sa viljuške
  • da je prijatna za žvakanje

Nakon tri godine mukotrpnog rada, Pešmen je došao do oblika testenine koji je smatrao idealnim. On nije jedini koji tako misli, pa je tako Dž. Kendži Lopez-Alt, poznati šef i autor knjige The Food Lab, bio šokiran koliko se dobro „mali vodopadi“ uklapaju sa njegovim sosevima, dok je kuvarica i Jutjub zvezda Sola El-Vejli rekla da je Pešmenova testenina savršena.

Ako biste i vi poželeli da probate cascatelli testeninu, možete je naručiti OVDE, po ceni od 17,99 dolara za pakovanje od 454 grama.

Izvor: Design Taxi

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare