Ovo je nova Opel Corsa - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Ovo je nova Opel Corsa

Aktuelna Corsa E je predstavljena 2014. godine, a imajući u vidu da je konkurencija u B segmentu izuzetno jaka (VW Polo, novi Renault Clio, Ford Fiesta…), Opel će uskoro i zvanično predstaviti njenu novu, šestu generaciju (Corsa F).

Ipak, prve fabričke slike su već sada pred nama, i to u električnoj verziji e-Corsa.

Automobil koristi CMP platformu iz grupacije PSA, što je omogućilo i značajno smanjenje težine u odnosu na prethodnika (u najlakšoj verziji težina iznosi 980 kg, za 108 kg manje od uporedivog modela sadašnje generacije).

U ponudi će biti samo hatchback varijanta sa 5 vrata, sa ovakvim dimenzijama: dužina 406 cm, širina 173 cm, visina 143 cm i međuosovinsko rastojanje produženo na 254 cm.

Treba pomenuti i da je unutrašnjost prostranija, sa kvalitetnijim materijalima i modernim infotainment sistemom sa ekranom osetljivim na dodir. Ovde i podatak da je zapremina prtljažnika porasla na 309 litara (+ 24 l u odnosu na sadašnji model).

Takođe, zanimljiva su i prednja svetla, sa adaptivnom IntelliLux LED tehnologijom.

Gama motora će obuhvatati 1.2L benzinac sa 75KS, 100KS i 130KS, kao i 1.5L dizelaš sa 100KS, u paru sa manuelnim ili automatskim menjačem.

Početkom sledeće godine će se u prodaji pojaviti električna verzija e-Corsa, sa 136KS i autonomijom od oko 335 km.

U svakom slučaju, iz Opela najavljuju da kupci sada mogu da očekuju veoma zabavnu i efikasnu Corsu, uz podsećanje da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela. To potvrđuje i podatak da je do sada prodato više od 13,6 miliona jedinica (pet generacija od 1982. godine).

Izvor:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na “sječu” sedana

Vanja A

Kako izgleda kontroverzni Teslin volan

Vanja A

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Ostavite komentar