Ovo je najzdravija kombinacija namirnica - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ovo je najzdravija kombinacija namirnica

Toliko puta dosad, slušali smo koje su to namirnice koje nikako ne smemo da jedemo zajedno.

Sada je vreme da saznate koja nam to hrana, u kombinaciji, daje najviše nutritivnih vrednosti.

Idealne kombinacije namirnica Kuvano jaje i salata Masti iz žumanca pomažu telu da bolje apsorbije antioksidante iz povrća, navodi se u jednoj američkoj studiji. Stoga je savet da uz salatu obavezno pojedete i jaje i obrnuto. Krompirići i povrće Kombinovanje manje i više nutritivnih namirnica pomaže nam da se duže pridržavamo zdravog načina ishrane, kažu naučnici.

Zato, ukoliko se odlučite na pomfrit, naručite neko povrće uz to, poput paprike ili paradajza. Bademi i jogurt Vitamin D ima brojne zdravstvene benefite, uključujući zdravlje kostiju, jačanje imunog sistema i popravljanje raspoloženja. Jogurt je najbolje kombinovati s oraščastim voćkama, jer masti iz jogurta potpomažu apsorpciju vitamina iz oraščastih plodova i to za 32%.

Foto: Despositos

Maslinovo ulje i kelj Povrće je prepuno vitamina, ali organizmu su potrebne i masti, kako bi apsorbovao sve te vitamine. Mešutim, iako su zdrave masti iz maslinovog ulja preporučljive, ipak smanjite s konzumacijom ovog ulja, naročito ukoliko vodite računa o kilogramima. Sardine i španat Masna riba bogata je vitaminom D, dok je španat prepun magnezijuma i gvožđa.

Magnezijum pomaže u apsorpciji vitamina D, te je jasno zašto je ova kombinacija preporučljiva. Kurkuma i crni biber Ova kombinacija pomaže telu da bolje apsorbuje antikancerogena dejstva kurkume. Pritom, nije teško kobinovati ova dva začina, koja se mogu koristiti u svakom jelu. Paradajz sok i španat Paradajz je odličan izvor vitamina C, a u kombinaciji sa španatom, telo koristi sve benefite obe namirnice.

Danas objavljeno

Ovsene pahuljice, post i vegetarijanska ishrana: Kako da snizite visok holesterol?

V.R.

Istraživanje: Konzumiranje bijelog pirinča ima efekat sličan konzumiranju šećera

V.R.

Konzumiranje kiselih krastavaca i njihove vode ima velike prednosti, ali samo ako…

V.R.

Ostavite komentar