Ovo je najskuplji sladoled na svijetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ovo je najskuplji sladoled na svijetu

To je najekstravagantnija, najraskošnija stvar koju možete kupiti u Njujorku – rekao je vlasnik Serendipiti-a Stefan Brus.

Poslastica, koja se mora naručiti najmanje 48 sati ranije, dolazi u kompletu sa tri kuglice tahitijskog sladoleda od vanilije prekrivenih listićima zlata od 23 karata, kao i bademima, kavijarom i orhidejama od zlata koje se prave osam sati, kandiranim voćem iz Pariza. 

Jelo se služi u čaši od kristala Bakarat od 350 dolara (obloženo sa više listića od 23 karatnog zlata), sa kašikom od 18 karatnog zlata.

Sladoled sadrži samo najkvalitetnije sastojke, uključujući skupu čokoladu iz Toskane i zrna vanilije uvezene sa Madagaskara.

Kornet sadrži sladoled preliven karamelizovanim pekanom, tartufima od bijele čokolade, makaronom od maline, pipetama punjenim voćem i jestivim dijamantima. Ima i zlatnih listića, prenose novosti.rs.

Godine 2004., Serendipiti’s Golden Opulence Sundae zaradio je mjesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplja poslastica na svijetu, budući da je prodat za nevjerovatnih 1.000 dolara. Ali nekoliko godina kasnije, Serendipiti je nadmašio samog sebe i napravio novi rekord 2007. godine sa „The Frozen Haute Chocolate“, hibridom pića i sladoleda koji je sadržao u sebi 28 vrsta kakaa i pet grama jestivog 23 -karatnog zlata.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Od Zakerberga večera, od Maska “hvala na svemu”: Kako živi bivši direktor Tvitera?

Zeljka

Epizoda Simpsonovih zabranjena u Kini zbog jedne šale

Zeljka

Policija upala u kuću Merilina Mensona, zaplijenjeni dokazi

Vanja A

Ostavite komentar