Ovo je najluđa Apple glasina u posljednje vrijeme - što ne znači da nije istina - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Ovo je najluđa Apple glasina u posljednje vrijeme – što ne znači da nije istina

Kada je kompanija Apple u pitanju, gotovo da može da se razvije posebna kategorija samo za brojne glasine i “insajderske infromacije” koje kruže. Tako se sada pojavila jedna koja je posebno zanimljiva

Zapravo, možda je u pitanju više predviđanje nego konkretna informacija, a ne bismo ni obratili pažnju na njega da ne dolazi od strane Ming-Či Kua, poznatog analitičara koji skoro uvek ima tačne informacije o Apple proizvodima.

Tako je, ovog puta, Ming-Či Kuo predvideo da bi u nekom trenutku tokom 2030-ih kompanija Apple mogla da počne sa proizvodnjom AR (proširena stvarnost) sočiva – praktično, ovo bi funkcionisalo kao i svaka druga medicinska sočiva koja koriste ljudi sa slabijim vidom, ali bi, onima koji ih stave, pružalo iskustvo proširene stvarnosti.

Jedan od primjera kako bi radila ova elektronska sočiva, jeste da osoba koja ih nosi i šeta napolju, u elektronskoj formi vidi radno vrijeme svakog restorana pored kojeg prolazi.

Naravno, još uvek nema apsolutno nikakvih potvrda od kompanije Apple o pravljenju ovakvih sočiva, a brojna tehnička, ali i medicinska i etička pitanja bi morala da budu rešena pre nego što elektronska sočiva zaista i zažive.

Šta još očekujemo?

Osim kontaktnih sočiva za koje još uvek nemamoni tačan datum ni potvrdu, neki planovi kompanije Apple bi trebalo skorije da se ostvare, a isto se tiču AR i VR segmenta.

U pitanju je uređaj sličan kacigi koji će pružati korisnicima AR/VR iskustvo, a biće opremljen ekranima koje će praviti Sony. Trebalo bi da bude predstavljen sledeće godine.

B92

Danas objavljeno

Potvrđeno: Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara!

Vanja A

Pojavili su se specifikacije i renderi za nove Realme Buds Air 3 slušalice

Vanja A

Xiaomi Redmi Note 11 serija stiže u Europu 26. januara

Vanja A

Ostavite komentar