“Ovo je možda vrh trećeg talasa korona virusa u Srbiji” - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Ovo je možda vrh trećeg talasa korona virusa u Srbiji”

Epidemiološka situacija u Srbiji je teška, kaže direktor kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša i navodi da je Srbija možda sada na vrhu trećeg talasa epidemije korona virusa.

Ivanuša je rekao Tanjugu da se usporio rast novooboljelih na dnevnom nivou, da bi ovo mogao biti vrh trećeg talasa i da će se to vidjeti do kraja nedjelje.

–Bez obzira da li smo na vrhu trećeg talasa, situacija je i dalje veoma ozbiljna. Svakodnevno vidimo između šest i osam hiljada novooboljelih i to su velike brojke. Znamo da iza toga slijedi veliki broj hospitalizacija i veliki broj umrlih – rekao je Ivanuša.

Kako kaže situacija može brzo da se dodatno pogorša, te da je važno poštovati mjere koje su na snazi.

–Treba biti pažljiv, situacija je teška i ne vidim razlog za opuštanje – rekao je on i dodao da su epidemiološki rizik predstojeći praznici.

Upitan da li bi trebalo dodatno pooštravati mjere, on je rekao da treba pričekati koji dan da se vidi kakve su efekte dale postojeće mjere.

–Svakako je Srbija sada po broju novoobolelih na 100.000 stanovnika na drugom mjestu u Evropi odmah iza Gruzije. Ima više država sa teškom situacijoim, ali je Srbija zajedno sa Gruzijom na vrhu u Evropi – rekao je Ivanuša.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Autor: Tanjug

Danas objavljeno

BiH pred tihim umiranjem

M.

U Srbiji preminula 63 pacijenta, virusom zaraženo 6.697 osoba

M.

Kako su nestale maske iz apoteke UKC Srpske?!

M.

Ostavite komentar