26. Novembra 2021.

Ovo je “kovid 21”

Big Portal

To je rekao belgijski premijer Aleksander De Kro o novom soju virusa korona koji se pojavio u Africi, a registrovan je i u toj evropskoj zemlji.

De Kro je upozorio da je novi soj, označen kao B.1.1.529 mnogo drugačiji od onog koji se pojavio u Vuhanu pre dve godine, tvrdeći da je trostruko zarazniji od njega, prenosi RT.

Novi soj identifikovan je u Bocvani 11. novembra i veruje se da se širi u Južnoj Africi.

Prema dosadašnjim saznanjima, ova varijanta virusa ima 32 mutacije na spajk proteinu virusa, što bi moglo da mu omogući da zaobiđe vakcinalni imunitet, a britanska Agencija za zdravstvenu sigurnost nazvala ju je “najgorom do sada”.

Premijer Belgije objavio je i novi set mera protiv virusa korona, kako bi se sprečilo širenje četvrtog talasa u toj zemlji. Mere podrazumevaju zatvaranje noćnih klubova i diskoteka na tri nedelje, kao i zabranu privatnih proslava.

Zabavni sadržaji zatvaraju se u 23 sata, dok je broj gostiju za jednim stolom u restoranima ograničen na šest. De Kro je naveo da se zemljom širi četvrti talas, izazvan Delta sojem virusa korona, te da ta zemlja nikada nije imala više slučajeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare