Sastojci:
- 200 g kora (oko 1/2 pakovanja)
- 1 kobasica
- 1 vezica mladog luka
- 200 g žutog sira (od kravljeg mleka)
- 3 jajeta
- 350 ml pavlake za kuvanje
- 1 supena kašika senfa
- 20 ml maslinovog ulja
- puter, za premazivanje
- so i biber, po ukusu
Priprema:
Otopite puter. Premažite listove kora puterom i složite jedan na drugi. Stavite listove u tepsiju za tart (prečnika 20 cm) i odsecite višak koji visi preko ivice tepsije. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, 12 do 15 minuta. Sitno iseckajte luk. Isecite kobasicu na kockice. Ispržite u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
Pomešajte jaja, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte kobasicu sa lukom. Kašikom rasporedite smesu na pečene kore. Pospite narendanim žutim sirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta.