25. Novembra 2021.

Ovo je jedno od najukusnijih jela, a ne treba puno da ga pripremite: Kiš loren sa kobasicama

Big Portal

Sastojci:

  • 200 g kora (oko 1/2 pakovanja)
  • 1 kobasica
  • 1 vezica mladog luka
  • 200 g žutog sira (od kravljeg mleka)
  • 3 jajeta
  • 350 ml pavlake za kuvanje
  • 1 supena kašika senfa
  • 20 ml maslinovog ulja
  • puter, za premazivanje
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Otopite puter. Premažite listove kora puterom i složite jedan na drugi. Stavite listove u tepsiju za tart (prečnika 20 cm) i odsecite višak koji visi preko ivice tepsije. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, 12 do 15 minuta. Sitno iseckajte luk. Isecite kobasicu na kockice. Ispržite u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.

Pomešajte jaja, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte kobasicu sa lukom. Kašikom rasporedite smesu na pečene kore. Pospite narendanim žutim sirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare